Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

8 activiteiten die je niet mag missen in maart!

Leef je uit tijdens een van de vele mantelzorgactiviteiten in maart. Weet je niet goed wat kiezen? Wij selecteerden alvast 8 activiteiten die zeker de moeite zijn! 

1. Workshopavond voor vrouwelijke mantelzorgers – 9 maart – Hasselt

Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Om dat te vieren, kan je een workshop volgen met andere vrouwelijke mantelzorgers. Je kan kiezen uit een kookworkshop vegetarische hapjes, zentangle (meditatie via het tekenen van patronen), een workshop ‘zeg wat je voelt, voel wat je zegt’ en een workshop ‘de kleine troost’.

Ik wil meer weten over de verschillende workshops!

2. Coachingstraject ‘Mantelkracht’ – 12 maart – Itterbeek

Mantelzorg kan je veel voldoening geven, maar is vaak ook niet gemakkelijk. Via het coachingstraject ‘Mantelkracht’ kan je daar iets aan doen. In een kleine groep van mantelzorgers kom je meermaals samen om tips uit te wisselen, van elkaar te leren en samen te bouwen aan je veerkracht als mantelzorger.

Ik ben geïnteresseerd in het coachingstraject!

3. Infomoment ‘Communicatie met zorg’ – 12 maart – Tienen

Als mantelzorger moet je waken over je fysieke en mentale grenzen. Soms moet je ‘Nee’ zeggen. Maar je eigen grenzen aangeven is moeilijk. Een aangepaste communicatie kan een deel van de oplossing zijn. Je verplaatsen in de gevoelens en behoeften van de andere geeft inzichten en handvaten om alsmaar beter en duidelijker te communiceren.

Ik wil beter leren communiceren!

4. Workshop voor mensen met dementie en hun mantelzorgers – 14 maart – S.M.A.K., Gent

S.M.A.K. organiseert samen met Bie Hinnekint van ‘The courage to grow old’ een bijzondere workshop voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het gezamenlijk beleven van een kunstwerk staat centraal. Nadien maken de deelnemers samen een poëtische vertaling van de opgedane impressies. Deze workshop kan je ook op andere data volgen.

Ik wil deelnemen aan deze workshop in het S.M.A.K.!

5. Infomoment ‘Aroma als ondersteuning’ – 15 maart – Turnhout

Als mantelzorger krijg je heel wat op je bord. Daarbij komen nog de eigen dagelijkse zorgen en uitdagingen. Tijdens dit infomoment ontdek je hoe aromatherapie als aanvullende ondersteuning je kan helpen. Hoe kan het je energiepeil doen stijgen op fysiek en emotioneel vlak?

Ik wil kennismaken met aromatherapie!

6. Waarderingsmoment ‘Mantelzorg-ontbijtcafé’ – 16 maart – Duffel

In het teken van de ‘Dag van de Zorg’ op 18 maart verwent Samana alle mantelzorgers met een Mantelzorg-ontbijtcafé. Je ontmoet er andere fijne mantelzorgers, krijgt informatie over mantelzorg en hoe je als mantelzorger de balans ‘draaglast en draagkracht’ kan vergroten, dat alles wordt overgoten met een muzikaal sausje van Laïs. Daarenboven geniet je van een deugddoend ontbijt.

Ik heb zin in een verwenmomentje!

7. Samana Imagination Days – 22 of 24 maart – Hasselt of Gent

Ben je vrijwilliger? Kom en ontdek interactief wat creativiteit en verbeelding is en welke eindeloze mogelijkheden dat biedt. Je leert hoe je een creatieve invulling kan geven aan een huisbezoek, hoe je creatief met communicatie aan de slag kan of hoe je een samenzijn creatief kan aanpakken (bv. om in te zetten bij de start van een vakantie, cursus, vergadering of ...).

Ik wil het volledige programma bekijken!

8. Workshop ‘5 valkuilen voor mantelzorgers en hoe ze te voorkomen’ – 26 maart – Hasselt

Mantelzorgers zijn vatbaar voor een aantal valkuilen: je gaat steeds meer doen zonder het echt te beseffen, je sociaal leven gaat er onder lijden, de combinatie werk en mantelzorg is erg zwaar, … In deze workshop ga je op zoek naar jouw mogelijke valkuilen en manieren om ze aan te pakken.

Ik wil mijn valkuilen ontdekken en aanpakken!

Bekijk onze kalender voor alle mantelzorgactiviteiten in maart.

beleving      0 reacties       02 maart 2018

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties