Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

7 activiteiten die je niet mag missen in januari!

In onze kalender vind je steeds een heleboel leuke en interessante activiteiten. Wij lijsten 7 activiteiten op die je niet wil missen deze maand. Van een cursus yoga of mindfulness tot een infomoment over dementie, rusteloosheid of slapen. Er is voor ieder wat wils!

1. Cursus mindfulness - op verschillende data en locaties

'Mindful' of 'opmerkzaam zijn' betekent de dingen zien, opmerken en benoemen zoals ze werkelijk zijn in het hier en nu. Wetenschappelijk onderzoek wijst op een positief effect van deze levenshouding op het welzijn. Dus waarom niet eens uitproberen?

Je kan een cursus volgen op verschillende locaties: Kessel-Lo, Maaseik of Paal-Beringen.

2. Cursus yoga - op verschillende data en locaties

Yoga is ‘hot’ en dat is meer dan normaal als je naar de voordelen ervan kijkt: een betere nachtrust, soepele spieren, ontspannen gevoel, minder stress en je geniet van wat tijd voor jezelf.

Je kan een cursus volgen op verschillende locaties: Houthalen-Helchteren, Melle, Sint-Niklaas, Lokeren, Dendermonde of Zele.

3. Infomoment dementie - 23 januari - Gent

Vlaanderen telt vandaag zo’n 100.000 personen met dementie. Er bestaan heel wat vragen en misverstanden. In deze infosessie krijg je informatie over de verschijnselen en het verloop van dementie. Maar je krijgt vooral informatie over het omgaan met personen met dementie.

Meer info? Klik hier!

4. Uitstap provinciaal domein Het Leen - 28 januari - Eeklo

Tijdens deze mooie wandeltocht voer je lichte en vitaliserende lichaamsoefeningen uit. Zo maak je dieper contact met jezelf en de natuur. Genieten, ontspannen en opladen staan centraal.

Meer info? Klik hier!

5. Infomoment rusteloosheid - 30 januari - Antwerpen

Terwijl we klagen over de drukte, de gejaagdheid en dreigende burn-outs, plannen we onze dagen vol. Kortom, we hebben tijd te kort. Maar is die rusteloosheid werkelijk een probleem, of is het juist een van onze voornaamste drijfveren?

Meer info? Klik hier!

6. Infomoment ‘Slaapwel!’ - 31 januari - Gent

Een nachtje slecht slapen is geen ramp. Lang slecht slapen heeft echter een negatieve invloed op je functioneren. Tijdens deze infosessie vergroot je jouw kennis over slaap en krijg je tips om beter te slapen.

Meer info? Klik hier!

beleving      2 reacties       05 januari 2018
Bea M. liet reactie achter

Veel moed Katrijn!
Hartelijke groetjes,
Bea

Christel A. liet reactie achter

Het is heel mooi wat je doet. Het kan ons alleen maar meer overtuigen dat zorg voor elkaar meer aandacht verdient in onze manier van leven. Je tip van twee agenda 's is een goede hulp. Dank en veel vreugde.

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties