Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

'Vergeet mij niet'-actie in Oostende

Burgemeerster Jean Vandecasteele en OCMW-voorzitter Vanessa Vens kregen op donderdag 18 juni bezoek van Josiane Pots  en Christell Kerckhof (mantelzorgers), Liliane Cattoor (voorzitter van Ziekenzorg CM Oostende H.Hart), Joke Feijtraij (diensthoofd Ziekenzorg CM),  An Casteleyn (directeur Welzijn CM Oostende) en Francky Debusschere (Ziekenzorg CM vzw Mantelzorg West-Vlaanderen). Aanleiding van het bezoek was de Dag van de Mantelzorg. Een affiche en een attentie van de 'Vergeet mij niet'-actie werd overhandigd.

Vanessa Vens, OCMW-voorzitter, haalde aan dat de gemeente Oostende al heel wat inspanningen doet: "Wij doen bijvoorbeeld ook mee met het proeftuinplatform ‘Online Buurten’, dat zoekt naar nieuwe ideeën die langer kwalitatief wonen van zorgbehoevende ouderen mogelijk maakt." 

Joke Feijatrij, diensthoofd Ziekenzorg CM: "Wij appreciëren deze inspanningen maar betreuren het schrappen van de thuiszorgtoelage. Dit is immers een goed instrument om waardering en erkenning uit te drukken aan personen die het engagement van mantelzorger opnemen. Dit is een grote groep van mensen.  Een groep die in de toekomst nog belangrijker zal worden want de vraag naar zorg en ondersteuning zal blijven groeien."

belangen      0 reacties       01 juli 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties