Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Thuiszorgorganisatie? Maak mantelzorgbeleid duidelijk

Naar aanleiding van de dag van de mantelzorg op 23 juni, roept mantelzorgvereniging Samana thuiszorgorganisaties op hun visie op mantelzorg in relatie tot professionele zorg duidelijk te maken. Met een briefschrijfactie tracht Samana alle thuiszorgorganisaties te bereiken.

De verschillende thuiszorgorganisaties worden aangeschreven en aangespoord om hun visie en beleid toe te lichten via een intentieverklaring. Het doel? Voorwaarden scheppen opdat mantelzorg en professionele zorg elkaar mooi aanvullen. Dat komt de levenskwaliteit van de zorgbehoevende én mantelzorger enkel ten goede.

Door de vermaatschappelijking van de zorg, vergrijzing van de bevolking en toenemende arbeidsparticipatie komt mantelzorg onder druk te staan. Toch wordt mantelzorg ook erg gestimuleerd. Zo komen medewerkers van thuiszorgorganisaties steeds vaker in contact met mantelzorgers. Verschillende thuiszorgorganisaties besteden extra aandacht aan de ondersteuning van mantelzorgers en samenwerking tussen de mantelzorger en professionele zorgverlener. Toch vraagt Samana hen met deze briefschrijfactie om nog een stapje verder te gaan: een volwaardig mantelzorgbeleid uit te werken.

De actie loopt nog tot eind 2017. Best practices van thuiszorgorganisaties worden op Ma-zo gedeeld. Dus … stay tuned!

Laat ons in een reactie hieronder weten wat jouw ervaringen zijn met thuiszorgorganisaties en wat jij vindt van deze actie!

belangen      0 reacties       30 mei 2017

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties