Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Samana magazine februari

Portret: presentatrice Ann Van Elsen
Ze kan haar creatief ei kwijt op de radio, maar zet hem zelf toch liever niet te luid. Ze wil andere mensen helpen, maar trekt zich hun problemen erg aan. En toch twijfelt Ann Van Elsen soms nog of ze wel écht hoogsensitief is. “Het is niet altijd duidelijk voor iedereen. Net dáárom is een campagne van ‘Te Gek!?’ rond dit thema nodig. En juist dáárom wil ik er ambassadrice voor zijn”, klinkt het.

Alleen aan tafel
Zit je alleen voor je bord en eet je dan met lange tanden? Eten omdat het moet? Smaakt het? Ik vroeg het aan drie mensen die hierover hebben nagedacht vanuit hun specialiteit. "Niet iedereen die alleen moet eten heeft het moeilijk of is eenzaam. Alleen zijn is niet hetzelfde als eenzaam zijn. Alleen is een feit en eenzaam een gevoel.”

‘Samen Lezen’ doe je niet alleen
Mensen samen brengen rond grote literatuur doet iets met hen. Het lezen van goede verhalen maakt hen niet alleen sterker maar leert hen ook hoe ze anders naar de dingen kunnen kijken. Bijzonder jammer dus dat niet iedereen er toegang toe heeft! Of toch?

Lang leve de muziek!
Van Jo Leemans tot ‘het Zesde Metaal’, van de eerste gitaar van Boudewijn de Groot tot de regenboogjurkjes van K3. Het is allemaal te zien in de tentoonstelling ‘Lang leve de muziek’ in de Sint-Pietersabdij te Gent. Meer dan honderd muzikale helden uit de voorbije decennia ontleenden iconische stukken uit hun persoonlijke verzameling. Een chronologisch parcours leidt de bezoeker langsheen de mooiste liedjes, memorabele televisiefragmenten en de wonderlijke verhalen van Belpopkenner Jan Delvaux.

Meer lezen? Abonneer je op Samana Magazine! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, voor 10 nummers. Aan te vragen via magazine@samana.be.

belangen      0 reacties       07 februari 2019

Leestip: ‘Zorgenmeisje’

Zorgenmeisje vertelt het hoopvolle verhaal van auteur en moeder Frauke en zorgenkind Marie. Door Maries aandoening staat hun hele leven ...

vrije tijd      0 reacties

Vul onze trendpeiling mantelzorg 2020 in!

Als mantelzorger vervul je een superbelangrijke, maar soms ook zware rol voor je naasten en de samenleving. Om jou en ...

belangen      0 reacties