Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Samana magazine februari

Hieronder vind je een korte beschrijving van de onderwerpen behandelt in het Samana magazine van februari. Meer lezen? Abonneer je! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, voor 10 nummers. Aan te vragen via magazine@samana.be.

Portret: mediafiguur Evy Gruyaert leeft met migraine
We hebben allemaal wel eens hoofdpijn. Dan nemen we een pilletje en we kunnen er weer tegen. Met migraine gaat het niet zo, ook al lijkt deze aandoening voor buitenstaanders een synoniem voor hoofdpijn. Om deze en andere misverstanden uit de wereld te helpen, maakte mediafiguur Evy Gruyaert het boek ‘Kop op – Leven met migraine’ in samenwerking met een neuroloog en een psychiater.

Als je kind uit het leven stapt
Het is zestien jaar geleden dat Joke uit het leven stapte. Haar vader, Marc vande Gucht,  schreef er een boek over. Down Under. Wij praatten toen met hem over deze ingrijpende gebeurtenis. Vandaag ligt er opnieuw een boek van Jokes vader in de boekhandel. En wij praatten opnieuw met hem. Wij willen graag horen wat hij ons zoveel jaren later hierover te vertellen heeft.

Blijer na burn-out
We springen, vliegen, hollen en happen naar adem. En toch blijven we gewoon doorgaan. Steeds meer mensen voelen aan dat het anders moet. Alleen is het probleem vaak: hoe moet dat dan? Samana magazine probeert antwoorden te vinden. Bijvoorbeeld bij auteur Tommy Browaeys. Na een burn-out keek hij in de spiegel en gooide hij het roer om. Daarvoor maakte hij geen bocht van 180 graden, maar kon hij door kleine aanpassingen meer in balans blijven.

Tussen pergamijn
Luce en Paul zijn geen onbekenden in de regio Beringen-Tessenderlo. Zij is dichteres, hij een veelzijdig kunstenaar. Beiden werden van dichtbij met kanker geconfronteerd en besloten hun talenten in te zetten voor het goede doel. Samen maakten ze de mooie geïllustreerde dichtbundel ‘Tussen pergamijn’, die ze verkopen ten voordele van het kankeronderzoek.

belangen      0 reacties       05 februari 2020

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties