Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Samana introduceert boodschappenlijn

Als mantelzorger doe je wel eens boodschappen voor de persoon voor wie je zorgt. Is dat soms wat teveel hooi op je vork? Daar heeft Samana de oplossing voor: de Samana boodschappenlijn!

Met de Samana boodschappenlijn wil Samana het sociaal contact in de buurt verstevigen. In samenwerking met Colruyt werkten ze hiervoor een project uit. Mensen die toch al naar de winkel gaan, kunnen meteen iets meebrengen voor iemand uit de buurt die er zelf niet meer geraakt. We denken hier vooral aan zware boodschappen zoals flessen water, bussen melk, …

Hoe werkt het?
Mensen die deze boodschappen zelf niet meer kunnen dragen, kunnen naar een gratis nummer bellen om hun bestelling door te geven. Samana bekijkt wie er uit de buurt die boodschappen kan meebrengen. Ook de levering hiervan is gratis.

Hier vind je alle info over de boodschappenlijn!

Momenteel rollen we een proefproject uit in Wilrijk, breiden we uit naar Hoboken en zullen we volgende maand kunnen starten in Balen. Ken je iemand die met de Samana boodschappenlijn geholpen kan zijn? Geef hen zeker alle info door!

Nog vragen? Neem gerust contact op via boodschappenlijn@samana.be of 0478 98 29 53.

belangen      0 reacties       02 februari 2018

Mantelzorger van de week: Maria S.

Maria zorgt voor haar papa die niet meer zo mobiel is. De combinatie ‘zorgen voor’, werken en gezin is niet ...

mantelzorger van de week      2 reacties

Eén op zes leerlingen is jonge mantelzorger

Jonge mantelzorgers blijven nog te vaak onder de radar. Twee ervaringsdeskundigen schreven er een boek over. Ze willen scholen sensibiliseren ...

beleving      0 reacties