Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Petitie voor mantelzorgpremie

Het schepencollege van Heist-op-den-Berg heeft bezoek gekregen van een delegatie van CM en Ziekenzorg. Ze gaven 2 300 handtekeningen af op een petitie om de gemeentelijke mantelzorgtoelage opnieuw in te voeren.

Eind 2013 schafte de gemeente de premie af. Een beslissing die zwaar aankwam bij de mantelzorgers. "We hebben de gemeente en het OCMW een jaar de tijd gegeven, maar nu we hebben vernomen dat er voor de mantelzorgpremie nog steeds geen plaats is in de begroting, willen we met deze petitie een duidelijk signaal geven", sprak Frans De Vadder van Ziekenzorg. "De mantelzorgpremie is een symbolisch steuntje voor de zorg, maar de premie oversteeg ook dat symbolische. Voor vele mantelzorgers was net dat kleine extraatje enorm belangrijk, aangezien ze zoveel kosten moeten dragen".

De gemeente gaf eerder al aan de premie van 30 euro per maand opnieuw in te willen voeren, als er voldoende middelen voor zijn. Op dit moment is dat niet het geval, beweert de gemeente.

Bron: Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws - 28-01-2015

belangen      0 reacties       01 februari 2015

Mantelzorger van de week: Anita Van Wunsel

Anita zorgt met heel veel liefde voor haar zieke man. De spelbreker? Kanker. Ondanks het zware verdict probeert Anita zo ...

mantelzorger van de week      5 reacties

Mijn goede voornemens zijn …

Heb jij bij de overgang naar het nieuwe jaar goede voornemens gemaakt? Carine en Guido, allebei mantelzorger, wel. Speciaal voor ...

beleving      0 reacties