Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

KU Leuven zoekt mantelzorgers!

Voor de deelname aan een focusgroep zoekt Ku Leuven mantelzorgers met ervaring in vrijheidsbeperking van de zorgbehoevende (fixatie).

Steeds meer ouderen blijven thuis wonen. Hierdoor verhoogt de kans dat er thuis maatregelen nodig zijn om de bewegingsmogelijkheden van deze personen in te perken. We denken hierbij aan bv. het gebruik van bedhekken, pols- en enkelbanden, enz. Deze vrijheidsbeperking kan mentale en lichamelijke gevolgen voor deze ouderen hebben.

Recent werd een richtlijn ontwikkeld, die ook mantelzorgers moet helpen beslissen wanneer het beperken van de vrijheid van de zorgbehoevende verantwoord is. Momenteel werkt KU Leuven een programma uit om deze richtlijn in de praktijk te gebruiken. Hiervoor is de feedback van ervaren mantelzorgers meer dan welkom!

Daarom is de universiteit op zoek naar mantelzorgers die op vrijdag 22 september van 14 tot 16 uur willen deelnemen aan een groepsgesprek. Dat zal doorgaan in Leuven, Kapucijnenvoer 35, blok D. Tijdens dit gesprek wordt nagegaan wat je als mantelzorger tegenhoudt of net aanzet om de vrijheid van de zorgbehoevende in te perken.

Interesse of op zoek naar meer informatie? Stuur snel een mailtje naar sara.vandervelde@kuleuven.be of bel 0476 05 46 32. Praktisch: de verplaatsingskosten worden vergoed.

belangen      0 reacties       08 september 2017

Mantelzorger van de week: Joëlle Claesen

Joëlle verloor haar echtgenoot aan kanker. Tijdens zijn strijd tegen de genadeloze ziekte, stond ze als partner en mantelzorger zoveel …

mantelzorger van de week      3 reacties

Online infosessie: omgaan met rouw

Een naaste verliezen is altijd moeilijk, zeker als je hem of haar mantelzorg verleende. Plots kom je in een zwart …

beleving      0 reacties