Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Kopzorgen? ‘Nabije zorg op afstand’ biedt soelaas

Als mantelzorger heb je wellicht dagelijks te kampen met kopzorgen. ‘Neemt de persoon waar ik voor zorg wel op het juiste tijdstip zijn of haar medicatie in? Ik heb een afspraak bij de kapper geregeld, maar zal hij of zij deze afspraak niet vergeten?’ Je bent er misschien ook niet de klok rond om dit allemaal in de gaten te houden. ‘Nabije zorg op afstand’ zorgt voor de nodige ondersteuning.

Wat is het?

‘Nabije zorg op afstand’ is een online agenda. Hier kan je inplannen wanneer de zorgbehoevende zijn of haar medicatie moet innemen of wanneer hij of zij ergens een afspraak heeft. ‘Nabije zorg op afstand’ doet dan de rest. Op de aangegeven tijdstippen wordt de zorgbehoevende opgebeld en herinnerd aan de planning van de dag. Je kan zelfs een telefoontje inplannen om goedemorgen te zeggen. Handig toch?

Wil jij deze dienst gratis uitproberen?

Aarzel niet, CM Antwerpen zoekt nog testpersonen. Meld je aan via CM Antwerpen - Personenalarm, 03 221 94 86 of pas.antwerpen@cm.be.

belangen      0 reacties       21 mei 2015

Mantelzorger van de week: Galiene Thoelen

Galiene is 22 jaar en samen met haar vader mantelzorger voor haar moeder. Die heeft een zeldzame ziekte en kan ...

mantelzorger van de week      1 reactie

Recepten om beter voor jezelf te zorgen

Iedereen beaamt hoe moeilijk en belastend mantelzorg wel is. En hoe belangrijk dat een mantelzorger ook goed voor zichzelf zorgt. ...

beleving      0 reacties