Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Kopzorgen? ‘Nabije zorg op afstand’ biedt soelaas

Als mantelzorger heb je wellicht dagelijks te kampen met kopzorgen. ‘Neemt de persoon waar ik voor zorg wel op het juiste tijdstip zijn of haar medicatie in? Ik heb een afspraak bij de kapper geregeld, maar zal hij of zij deze afspraak niet vergeten?’ Je bent er misschien ook niet de klok rond om dit allemaal in de gaten te houden. ‘Nabije zorg op afstand’ zorgt voor de nodige ondersteuning.

Wat is het?

‘Nabije zorg op afstand’ is een online agenda. Hier kan je inplannen wanneer de zorgbehoevende zijn of haar medicatie moet innemen of wanneer hij of zij ergens een afspraak heeft. ‘Nabije zorg op afstand’ doet dan de rest. Op de aangegeven tijdstippen wordt de zorgbehoevende opgebeld en herinnerd aan de planning van de dag. Je kan zelfs een telefoontje inplannen om goedemorgen te zeggen. Handig toch?

Wil jij deze dienst gratis uitproberen?

Aarzel niet, CM Antwerpen zoekt nog testpersonen. Meld je aan via CM Antwerpen - Personenalarm, 03 221 94 86 of pas.antwerpen@cm.be.

belangen      0 reacties       21 mei 2015

Mantelzorger van de week: Maureen Billiaert

Mantelzorg werd Maureen met de paplepel ingegeven. Voor ze haar vader verloor aan kanker, zorgde ze voor beide ouders. Vandaag ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Nieuw initiatief: ‘Wij rouwen mee’

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Gelukkig vind je vaak troost bij familie en vrienden. Al is dat in tijden van ...

beleving      0 reacties