Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Is het project ‘Mantelzorgers aan het werk’ iets voor jou?

Ben jij mantelzorger en ondervind je moeilijkheden in je zoektocht naar werk? Of is de combinatie zorg en werk niet altijd haalbaar? Via het project ‘Mantelzorgers aan het werk’ krijg je begeleiding.

Het streefdoel is een evenwicht te vinden tussen zorg, werk en leven. Maar het vinden van een job waarin je dat evenwicht kan bewaren, is niet vanzelfsprekend. Dit project helpt je daarbij.

Tijdens individuele trajectbegeleiding ga je samen met je begeleider op zoek naar jouw drempels bij een tewerkstelling. Er is overleg tussen de arbeids- en zorgsector. Zo tracht men een toegankelijker aanbod voor werkzoekende mantelzorgers te creëren en hun verworven competenties als mantelzorger in de verf te zetten. Groepssessies geven je de kans om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Kortom, via het project ‘Mantelzorgers aan het werk’ vind je de job die bij je past.

Meer info? Voor de regio West-Vlaanderen neem je contact op met Fien Santens, via fien.santens@emino.be of 0471 77 35 59. Voor de regio Vlaams-Brabant neem je contact op met Karolien Stockx, via karolien.stockx@emino.be of 0492 25 15 83.

belangen      1 reactie       05 juli 2018
Ann V. liet reactie achter

Is dit project misschien ook in de maak voor de andere provincies, w.o. Antwerpen?
mvg,

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties