Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Financiële ellende bij kanker

Kankerpatiënten houden aan hun ziekte veel te vaak financiële problemen over. Dat zegt Kom op tegen Kanker. Vooral voor wie weinig verdient of voor alleenstaande ouders is kanker vaak niet alleen fysiek en geestelijk, maar ook finan­cieel een mokerslag.

De financiële malaise heeft meerdere oorzaken. Soms is er een gebrek aan informatie. Dat lijkt banaal, maar het is een groot probleem als iemand niet weet waar hij recht op heeft of waar hij die steun kan krijgen. Anderzijds is het zo dat er voor bepaalde behandelingen geen of onvoldoende terugbetaling is. Denk aan borstreconstructies met eigen weefsel na borstkanker. Of vruchtbaarheidsbehandelingen om na chemo nog kinderen te krijgen. Kankerpatiënten hebben soms ook ernstige tandproblemen, terwijl implantaten niet worden terugbetaald. Ook de kosten voor thuis­verpleging kunnen hoog oplopen.

Kom op tegen Kanker lanceert daarom een nieuwe campagne om het probleem aan te kaarten.
De organisatie doet een oproep aan patiënten en hun mantelzorgers: laat weten wat je allemaal zelf moet betalen. De organisatie hoopt zo oplossingen voor te stellen aan de overheid.

Getuigenissen zijn welkom via T. 0800 35 444 of www.komoptegenkanker.be.

Bron : Het Nieuwsblad - 16 Nov. 2015

belangen      0 reacties       17 november 2015

Mantelzorger van de week: Jeanine Degrauw

Jeanine zorgt voor haar zus met een mentale handicap. Het is soms zwaar, maar er zijn veel mooie momenten waar ...

mantelzorger van de week      2 reacties

Valentijn, in ziekte en gezondheid

Vandaag vieren we massaal de ‘hoogdag van de liefde’. Helaas hangt de kwaliteit van een gezonde partnerrelatie nog te vaak ...

liefde in tijden van mantelzorg      2 reacties