Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Ervaring met (risico op) drukletsels?

Hogeschool Gent voert een onderzoek uit naar drukletsels. Zorgde jij al voor iemand die last had van of moest opletten voor drukletsels? Dan is de hogeschool erg benieuwd naar jouw mening. 

Drukletsels zijn wonden die kunnen ontstaan bij personen die tijdelijk of blijvend minder mobiel zijn of personen die hulpmaterialen nodig hebben die druk op de huid kunnen veroorzaken. Het gaat dus bijvoorbeeld om mensen die bedlegerig of rolstoelgebonden zijn of nood hebben aan een korset of een gipsverband. 

Zorg jij voor zo iemand? Dan gaat HOGENT graag met jou in gesprek. Aan de hand van jouw verhaal willen ze gerichte en duidelijke informatiebronnen voor mantelzorgers ontwikkelen over hoe drukletsels te voorkomen bij zorgbehoevenden. Om optimaal aan jouw wensen en noden te voldoen, hoort de hogeschool graag van jou hoe jij die informatie liefst ontvangt, hoe ze er best uitziet en wat ze al dan niet moet omvatten.

Help jij HOGENT graag verder? Neem contact op via mail naar irene.decock@hogent.be of bel naar Sonia Labeau op 0477/75 21 59. Alvast bedankt voor je input! 

belangen      0 reacties       28 april 2021

Mantelzorger van de week: Rita Jacobs

Rita zorgt, samen met haar broer en zussen, voor haar moeder van 84 jaar. Hoe ervaart Rita haar taken als …

mantelzorger van de week      2 reacties

Mantelzorger van de week: Nathalie Cardyn

Nathalie zorgde eerst voor haar vader. Nu is ze mantelzorger voor haar moeder. Het is soms moeilijk de juiste balans …

mantelzorger van de week      4 reacties