Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Dag van de Mantelzorg in Antwerpen

In Antwerpen werden mantelzorgers op de 'Dag van de Mantelzorg' uitgebreid in de bloemetjes gezet. Jana Bens was erbij en vertelt:

"Iedereen werd warm onthaald met een broodje en een drankje. Na een welkomstwoord door Maria Beyens, directeur Thuiszorg bij CM Antwerpen, bracht het Mandra Saxofoonkwartet een greep uit hun repertoire. Het werd een muzikale reis doorheen de tijd."

"Vervolgens was het tijd voor een boeiende uiteenzetting over veerkracht door Erna Claes. Erna legde hierbij zeer sterk de klemtoon op zelfzorg en lichamelijk welbevinden. Het werd een leerrijke lezing met hier en daar een vleugje humor, die duidelijk in de smaak viel bij de mantelzorgers."

"De dag werd afgesloten met koffie en een gezellige babbel. En natuurlijk konden we de mantelzorgers niet met lege handen naar huis sturen, dus iedereen kreeg nog een kleine attentie: een leuk post-it huisje. Kortom, een geslaagde dag!"

belangen      0 reacties       01 juli 2015

Mantelzorger van de week: Maureen Billiaert

Mantelzorg werd Maureen met de paplepel ingegeven. Voor ze haar vader verloor aan kanker, zorgde ze voor beide ouders. Vandaag ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Nieuw initiatief: ‘Wij rouwen mee’

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Gelukkig vind je vaak troost bij familie en vrienden. Al is dat in tijden van ...

beleving      0 reacties