Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

7 activiteiten die je niet mag missen in november!

Ontdek een heleboel leuke en interessante activiteiten in onze kalender. Kan je niet kiezen? Wij lijsten 7 activiteiten op die je absoluut niet mag missen. Van een leerrijke cursus tot een gezellige ontmoeting, er is voor ieder wat wils!

1. Energie, balans en rust - 14 november - Hasselt

Tijdens deze dag leer je hart en hoofd in balans te brengen. Je zal een eenvoudige taoïstische techniek combineren met corepower-oefeningen. Iedereen kan de oefeningen op zijn eigen manier toepassen. Kortom, je krijgt handige tips aangereikt voor meer rust, energie en balans.

Meer info? Klik hier!

2. Energie krijgen en behouden - 14 november - Kessel-Lo

Burn-out, futloosheid of gewoon moe? Je hoort het steeds vaker. Voorkomen is beter dan genezen. In deze interactieve workshop krijg je een duidelijk beeld van energievreters en -gevers. Dankzij de persoonlijke aanpak kan je naar huis met toepasbare inzichten en tips.

Meer info? Klik hier!

3. Praatcafé: dementie en een waardig levenseinde - 15 november - Antwerpen

Het praatcafé dementie wil dementie bespreekbaar maken bij mantelzorgers en familieleden van personen met dementie samenbrengen. Het is een plaats om in een heel ontspannen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Iedereen welkom!

Meer info? Klik hier!

4. Misverstanden rond zorg en het levenseinde - 21 november - Arendonk

De laatste jaren is de zorg rond het levenseinde erg geëvolueerd. Tegelijk zijn er nog steeds een aantal hardnekkige misvattingen rond palliatieve zorg en euthanasie. Tijdens dit infomoment krijg je een antwoord op al je vragen.

Meer info? Klik hier!

5. E-health en geïnformeerde toestemming - 21 november - Kessel-Lo

Het elektronisch delen van gezondheidsgegevens heeft vele voordelen. De arts ziet meteen welke onderzoeken er al plaatsvonden, de medicatie van de patiënt, ... Als mantelzorger hoef je die info niet meer telkens door te geven. Na deze infosessie weet je hoe je deze toestemming kan geven en hoe de wereld van de elektronisch bijgehouden medische gegevens eruit ziet.

Meer info? Klik hier!

6. Wegwijs in tegemoetkomingen en financiële voorzieningen - 21 november - Sint-Niklaas

Door ziekte, handicap of ouderdom wordt men vaak geconfronteerd met extra hoge kosten. Waar heb ik recht op? Tot wie moet ik mijn aanvraag richten? Tijdens deze vorming krijg je een algemeen overzicht van de tegemoetkomingen en informatie bij wie je terecht kan voor verdere informatie en begeleiding bij aanvragen.

Meer info? Klik hier!

7. Gespreksgroep voor mantelzorgers ‘Stop met dat getob!’ - 30 november - Kessel-Lo

Tijdens gespreksgroep wordt je uitgenodigd om rond het thema ‘Stop met dat getob!’ je verhaal met anderen te delen. Dit thema is de rode draad, maar laat ook ruimte om over andere dingen te praten. Uit elkaars ervaringen kan je heel wat tips en steun halen.

Meer info? Klik hier!

Wil je zelf een activiteit toevoegen aan onze kalender? Klik hier!

belangen      0 reacties       10 november 2017

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties