Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Werelddag dementie

Maandag 21 september is het Werelddag Dementie en dat zul je geweten hebben. Allerlei activiteiten rond het thema dementie komen deze dagen aan bod.

Vanavond is er in Terzake op Canvas 'Het verhaal van Frank en Irene' over jonge personen met dementie.
'Het verhaal van Frank en Irene' kun je ook beluisteren  op vrijdag 18 september tussen 10u00 en 12u00 bij De Madammen op Radio 2.

Ook op vrijdag 18 september gaat in deSingel in Antwerpen het kunstenaarsproject 'De Alzheimer Code' feestelijk van start : artistiek van opzet en idee, sociaal van inhoud.
Ook wordt een hommage gebracht aan al diegenen die mensen met dementie bijstaan en begeleiden.

Het kunstenaarsproject ‘De Alzheimer Code’ vindt in de maanden september en oktober verder zijn weg via tentoonstellingen in het M HKA, Museum Dr Guislain, Museum M en Muntpunt, via voorstellingen en workshops in scholen en bibliotheken, via reflectiemomenten… De boodschap is duidelijk: mensen met dementie tellen mee.  

Alzheimer Liga Vlaanderen vzw is een patiënten- en vrijwilligersvereniging die open staat voor al wie te maken heeft met dementie. Hierbij besteedt Alzheimer Liga Vlaanderen speciale aandacht aan mantelzorgers en familieleden van personen met (jong)dementie door onder andere het organiseren van regionale Familiegroepen Dementie. Alzheimer Liga Vlaanderen wenst dementie op een genuanceerde wijze in beeld te brengen bij het grote publiek.

Zaterdag 19 september 2015 organiseert Alzheimer LIga Vlaanderen vzw de Werelddag Dementie 2015, met als thema 'FEEST - 30 JAAR ALZHEIMER LIGA'. De feestelijkheden gaan door in het KBC gebouw, Havenlaan 2 - 1080 Brussel.

actua      0 reacties       17 september 2015

Trendpeiling: 10 behoeftes van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. Vandaag kom je te ...

trendpeiling      0 reacties

Mantelzorger van de week: Louis Thys

Louis zorgt voor zijn vrouw, Flora. Zij heeft de ziekte van Alzheimer. Haar karakter is enorm veranderd door de ziekte, ...

mantelzorger van de week      3 reacties