Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Online training voor meer draagkracht

Mantelzorger zijn is niet altijd – of zelfs zelden – gemakkelijk. Samana, de organisatie voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers, wil helpen door middel van een online training.

Zelfzorg voor mantelzorgers is een online training waarmee Samana je draagkracht wil vergroten. De training biedt theoretische uitleg van een experte, tips, oefeningen en getuigenissen van andere mantelzorgers. In negen sessies rond zeven thema’s – zoals grenzen stellen en steun vragen – leer je de balans tussen draaglast en -kracht bewaren en te zorgen voor jezelf. 

Vanuit je computer in je eigen kot doorloop je de sessies op eigen tempo en wanneer het voor jou past. Handig! De training kost 25 euro en wordt volledig terugbetaald voor mantelzorgers die lid zijn van de CM. Klik hier om jouw balans te vinden.

actua      0 reacties       07 mei 2020

Boekentip: Me-time, journal voor mantelzorgers

Hilde Vandebroek is mantelzorger voor haar ouders. Uit eigen ervaring weet ze dat mantelzorgers nood hebben aan ondersteuning om de …

vrije tijd      0 reacties

Belastingvoordeel voor mantelzorgers

Wist je dat bepaalde mantelzorgers kunnen genieten van een verhoogde belastingvrije som? Het gaat over de uitbreiding van een bestaande …

wetgeving financieel      0 reacties