Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mantelzorgers hebben ook hun rust nodig

Al 5 jaar lang zorgt Nachtzorg Mechelen ervoor dat mantelzorgers 's nachts afgelost kunnen worden door verzorgenden en vrijwilligers. Aanvankelijk ging het team van start met een tiental verzorgenden en een twintigtal vrijwilligers. Nu hebben ze dubbel zo veel opgeleide verzorgenden. 

De medewerkers van Nachtzorg Mechelen ondersteunen de familieleden en mantelzorgers die dagelijks zorgen voor een zorgbehoevende. Zodat de mantelzorgers 's nachts hun rust kunnen nemen. Overdag zijn er meer mogelijkheden, maar 's nachts is er ook veel nood aan extra ondersteuning. 

De verzorgenden van Nachtzorg helpen de zwaardere zorgbehoevenden die de hele nacht bijstand nodig hebben. De vrijwilligers zijn er voor de minder zware situaties, waarbij 's nachts af en toe hulp nodig is, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. 

Dat nachtzorg beantwoordt aan een reële behoefte, bewijzen de cijfers: Nachtzorg Mechelen doet momenteel zo'n 25 nachten per week in het Mechelse en heeft ondertussen al meer dan 400 cliënten bijgestaan. Momenteel betaal je € 25 voor een nacht nachtzorg.

Voor info over nachtzorg in jouw buurt, klik hier.

Bron : Het Nieuwsblad 30-09-2015

actua      0 reacties       30 september 2015

Mantelzorger van de week: Jeanine Degrauw

Jeanine zorgt voor haar zus met een mentale handicap. Het is soms zwaar, maar er zijn veel mooie momenten waar ...

mantelzorger van de week      2 reacties

Valentijn, in ziekte en gezondheid

Vandaag vieren we massaal de ‘hoogdag van de liefde’. Helaas hangt de kwaliteit van een gezonde partnerrelatie nog te vaak ...

liefde in tijden van mantelzorg      2 reacties