Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mantelzorgers hebben ook hun rust nodig

Al 5 jaar lang zorgt Nachtzorg Mechelen ervoor dat mantelzorgers 's nachts afgelost kunnen worden door verzorgenden en vrijwilligers. Aanvankelijk ging het team van start met een tiental verzorgenden en een twintigtal vrijwilligers. Nu hebben ze dubbel zo veel opgeleide verzorgenden. 

De medewerkers van Nachtzorg Mechelen ondersteunen de familieleden en mantelzorgers die dagelijks zorgen voor een zorgbehoevende. Zodat de mantelzorgers 's nachts hun rust kunnen nemen. Overdag zijn er meer mogelijkheden, maar 's nachts is er ook veel nood aan extra ondersteuning. 

De verzorgenden van Nachtzorg helpen de zwaardere zorgbehoevenden die de hele nacht bijstand nodig hebben. De vrijwilligers zijn er voor de minder zware situaties, waarbij 's nachts af en toe hulp nodig is, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. 

Dat nachtzorg beantwoordt aan een reële behoefte, bewijzen de cijfers: Nachtzorg Mechelen doet momenteel zo'n 25 nachten per week in het Mechelse en heeft ondertussen al meer dan 400 cliënten bijgestaan. Momenteel betaal je € 25 voor een nacht nachtzorg.

Voor info over nachtzorg in jouw buurt, klik hier.

Bron : Het Nieuwsblad 30-09-2015

actua      0 reacties       30 september 2015

Mantelzorger van de week: Katelijne Bouckaert

Katelijne zorgt al 25 jaar voor haar zoon. Door zijn hersenverlamming heeft Felipe constante hulp nodig in het dagelijkse leven. ...

mantelzorger van de week      3 reacties

Kom naar het ‘Forum van de patiënt en mantelzorger’!

Het valt niet te ontkennen dat mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers een heel belangrijke rol spelen in ...

actua      1 reactie