Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mantelzorgers hebben ook hun rust nodig

Al 5 jaar lang zorgt Nachtzorg Mechelen ervoor dat mantelzorgers 's nachts afgelost kunnen worden door verzorgenden en vrijwilligers. Aanvankelijk ging het team van start met een tiental verzorgenden en een twintigtal vrijwilligers. Nu hebben ze dubbel zo veel opgeleide verzorgenden. 

De medewerkers van Nachtzorg Mechelen ondersteunen de familieleden en mantelzorgers die dagelijks zorgen voor een zorgbehoevende. Zodat de mantelzorgers 's nachts hun rust kunnen nemen. Overdag zijn er meer mogelijkheden, maar 's nachts is er ook veel nood aan extra ondersteuning. 

De verzorgenden van Nachtzorg helpen de zwaardere zorgbehoevenden die de hele nacht bijstand nodig hebben. De vrijwilligers zijn er voor de minder zware situaties, waarbij 's nachts af en toe hulp nodig is, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. 

Dat nachtzorg beantwoordt aan een reële behoefte, bewijzen de cijfers: Nachtzorg Mechelen doet momenteel zo'n 25 nachten per week in het Mechelse en heeft ondertussen al meer dan 400 cliënten bijgestaan. Momenteel betaal je € 25 voor een nacht nachtzorg.

Voor info over nachtzorg in jouw buurt, klik hier.

Bron : Het Nieuwsblad 30-09-2015

actua      0 reacties       30 september 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties