Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Ernstige psychische stoornissen: het perspectief van mantelzorgers

LUCAS, het Centrum voor zorgonderzoek en consultancy van KU Leuven, onderzoekt momenteel in samenwerking met EUFAMI het perspectief van mantelzorgers van personen met ernstige psychische problemen in 25 Westerse landen.

Naar aanleiding van de World Mental Health Day: Living with Shizophrenia (10 oktober) werden voor 7 landen de eerste resultaten voor mantelzorgers van mensen met schizofrenie voorgesteld.
Daaruit bleek onder andere dat 72% van de mantelzorgers de enige of voornaamste mantelzorger is, dat gemiddeld 23 uur per week aan mantelzorg wordt besteed, dat 1/3 van de mantelzorgers zich depressief voelt, dat mantelzorg verlenen ook financiële gevolgen heeft en dat bijna de helft van de mantelzorgers ontevreden is over de relatie met professionele zorgverstrekkers. Het globale rapport wordt in maart 2015 afgewerkt.

actua      2 reacties       24 oktober 2014
Peter D. liet reactie achter

Gemiddeld 23 uur per week aan mantelzorg besteden? Ik denk dat het in de praktijk wel wat meer uren zijn. Je bent full time bezorgd als mantelzorger.

Lies S. liet reactie achter

Goed dat er eindelijk in België meer onderzoek is naar de belasting van mantelzorgers. Beter laat dan nooit!

Leestip: ‘Zorgenmeisje’

Zorgenmeisje vertelt het hoopvolle verhaal van auteur en moeder Frauke en zorgenkind Marie. Door Maries aandoening staat hun hele leven ...

vrije tijd      0 reacties

Vul onze trendpeiling mantelzorg 2020 in!

Als mantelzorger vervul je een superbelangrijke, maar soms ook zware rol voor je naasten en de samenleving. Om jou en ...

belangen      0 reacties