Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

De voelschort voor personen met dementie

Heb jij al eens gehoord van een voel- of snoezelschort? Het zijn schorten in felle kleuren waar allerlei voorwerpen aan bevestigd kunnen worden. Ze zijn bedoeld om mensen met dementie te stimuleren en plezier te laten beleven. Want ook al is de ziekte vergevorderd, meestal werken de zintuigen nog heel erg goed.

Verschillende voorwerpen kunnen aan een voelschort worden vastgemaakt, denk maar aan schuursponsjes, lintjes, belletjes, … Je kan het zo gek niet bedenken! Ook volledig gepersonaliseerde exemplaren zijn mogelijk. Zo kan de schort bijvoorbeeld bekleed worden met elementen die verwijzen naar een vroegere hobby.

Meer en meer zorginstellingen zijn te vinden voor het idee en zien er het nut van in. Ook wij zijn enthousiast! En in het kader van de Werelddag dementie op woensdag 21 september gaan wij zelf aan de slag met naald en draad.

Benieuwd hoe onze voelschort er zal uitzien? Volgende week tonen we je stap voor stap hoe je zelf een voelschort kan maken en krijg je ons eindresultaat te zien.

actua      0 reacties       16 september 2016

Mantelzorger van de week: Galiene Thoelen

Galiene is 22 jaar en samen met haar vader mantelzorger voor haar moeder. Die heeft een zeldzame ziekte en kan ...

mantelzorger van de week      1 reactie

Recepten om beter voor jezelf te zorgen

Iedereen beaamt hoe moeilijk en belastend mantelzorg wel is. En hoe belangrijk dat een mantelzorger ook goed voor zichzelf zorgt. ...

beleving      0 reacties