Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Voorschriftkoorts voor slaapmiddelen

Ondervind jij vaak problemen om in slaap te vallen? Uit onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat je na een eerste huisartsconsultatie de praktijk meestal buiten wandelt met een voorschrift voor slaapmiddelen in de hand. Maar dit is niet zonder gevaar!

Slaapmiddelen zijn geen geneesmiddelen, integendeel. Ze doen je gemakkelijk in slaap vallen, maar de kwaliteit van je slaap wordt aangetast. Na verloop van tijd treedt er tolerantie op, wat kan leiden tot verslaving. Bovendien verhoogt langdurig gebruik het risico op een valpartij. Bij ouderen wordt dit risico dan zelfs verdubbeld. En een suf gevoel gedurende de dag neem je er ook best bij.

Een grondig onderzoek naar de oorzaak van je slaapprobleem en slaapadvies op maat zouden dus betere oplossingen zijn. Pas als deze zoektocht niets oplevert, kunnen slaapmiddelen voor een beperkte periode worden voorgeschreven.

Heb jij soms problemen om in slaap te vallen? En wat doe je er aan?

medisch      0 reacties       07 mei 2015

Mantelzorger van de week: Anita Van Wunsel

Anita zorgt met heel veel liefde voor haar zieke man. De spelbreker? Kanker. Ondanks het zware verdict probeert Anita zo ...

mantelzorger van de week      5 reacties

Mijn goede voornemens zijn …

Heb jij bij de overgang naar het nieuwe jaar goede voornemens gemaakt? Carine en Guido, allebei mantelzorger, wel. Speciaal voor ...

beleving      0 reacties