Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Iris W.

zorgt voor partner met kanker

Ik neem de zorg op voor mijn partner. In november 2016 kreeg ze de diagnose Non-Hodgkin lymfoom én longkanker. Operatie en chemo volgden en in juni werd ze kankervrij verklaard. Echter in januari van dit jaar herviel ze en krijgt ze nu opnieuw chemo. We hadden dit niet verwacht en het is voor ons beiden zeer zwaar om dragen.


12

Dragen Iris een warm hart toe:
Geertrui W. , Jonas G. , Mieke . , Kris G. , Maya M. , Yumi C. , Darius Z. , Marleen V. , Lode V. , Sabine T. , Ruth V. , Sven A.

Update van 08/6/19

Bij het laatste Scan-onderzoek bleek opnieuw dat de kanker progressief is.
Toch werd het voorstel gedaan om nog een nieuwe chemo-kuur te proberen. We hebben de tijd genomen om het voor en tegen af te wegen en Jonah heeft beslist er voor te gaan. Vorige woensdag kreeg ze de 1e beurt (van zes). We hopen dat er niet al te zware nevenwerkingen zullen zijn én dat de chemo zal aanslaan. Jonah en Iris


4 | mensen      1 | Reacties
Ruth V. liet een reactie achter

Wat een moedig verhaal ❤ Elkaar graag zien is het allermooiste geschenk...Ik wens jullie zeer veel moed en kracht toe samen Jonah en Iris. Dikke en hartverwarmende moedsknuffel voor jullie allebei, Ruth xx


Update van 16/3/19

Intussen zijn we vijf maanden verder. Begin februari bleek uit de ct-scan dat de immunotherapie niet gewerkt heeft en werd de behandeling stopgezet. Dat was het ergste slechte nieuws dat we ooit kregen. Onze hoop totaal weggeveegd. We zijn uitbehandeld en leven nu in een nieuwe fase. Een tweede opinie in het UZ Leuven bevestigde wat we al wisten. Ondanks alles dragen we dit samen, positief en moedig.
Onze relatie wordt inniger, met veel tederheid en warmte groeien we meer en meer naar mekaar. Iris en Jonah


3 | mensen      0 | Reacties

Update van 06/10/18

De uitslag van de CT-scan was vrij positief, de chemo heeft gewerkt. Toch had de dokter een beter resultaat verwacht en werd immunotherapie voorgesteld. Om te recupereren kreeg ze twee maanden time-out en dit heeft haar echt deugd gedaan. Vorige woensdag werd de 1e immuno-beurt toegediend. Het is afwachten of ze geen last zal krijgen van mogelijke nevenwerkingen want die kans zit er wel in. Om de twee weken wordt de kuur gegeven en pas na 3 à 4maanden zullen we weten of er resultaat is. Het wordt een spannende tijd. Toch blijven we hoopvol en positief!


3 | mensen      0 | Reacties

Update van 12/8/18

De zes chemobeurten zijn achter de rug. Morgen volgt een CT-scan en vrijdag zullen we de uitslag hiervan kennen. Het worden dus weer spannende dagen: krijgen we goed nieuws of...


4 | mensen      0 | Reacties

Update van 28/6/18

Na de 3e nieuwe chemobeurt was het tijd voor een controle scan en die uitslag was voorzichtig positief: de chemo slaat dit keer wel aan. Dus dit gaf ons weer moed!


6 | mensen      0 | Reacties

Update van 22/4/18

Het was een moeilijke week na het opstarten van de nieuwe chemo-kuur. We mogen ons aan heel wat bijwerkingen verwachten.


7 | mensen      0 | Reacties