Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Geertrui W.

zorgt voor partner met chronische ziekte

Mijn partner lijdt al elf jaar aan reumatoïde artritis. Ze heeft lang veel ups en downs gekend, maar sinds kort volgens de downs elkaar in snel tempo op. Er zijn dagen waarop ze letterlijk kreunt van de pijn en amper kan rechtstaan. Gelukkig is onze band ijzersterk en blijven we elkaar overeind houden.

Darius Z. liet een reactie achter

Dag Geetrui. Bedankt voor jou reactie. Voor mij Jean en zijn vrouw is familie geworden. Ik hoop alles gaat goed met jou en jou vrouw.


Update van 04/6/18

Gewoon eentje recht uit het hart. Ik heb hier weer wat aangrijpende getuigenissen gelezen vandaag en ik wil even zeggen: mantelzorgers, jullie zijn stuk voor stuk prachtmensen. Hou de moed erin en koester de heldere momenten die jullie samen nog hebben. Geluk zit vaak wel degelijk in een klein hoekje.

Warme groet,
Geertrui


8 | mensen      0 | Reacties

jozef D. liet een reactie achter

Greertrui respect en bewondering . Mensen die voor iemand zorgen begrijpen elkaar ,het is niet altijd gemakkelijk en soms zelfs zeer moeilijk maar te weten dat we niet alleen zijn geeft ons toch de kracht om door te gaan .


Martin D. liet een reactie achter

Dank je Geertui het is altijd leuk een berichtje van aanmoediging te krijgen, ook voor jou veel steun toegewenst en geniet van de goeie dagen zou ik zo zeggen. Martin


Update van 16/5/18

Ik voel me een beetje schuldig dat ik zo denk, maar het moet me van het hart. Deze maand vol feestdagen heeft me aan het piekeren gezet. Rondom me zie ik mensen die luidkeels verkondigen hoe blij ze zijn dat ze deze maand zo weinig hoeven te werken. Welnu, ik ben drie jaar geleden noodgedwongen op prepensioen gegaan. Ook al deed ik dat met volle overtuiging om mijn partner beter te kunnen helpen, ik mis mijn job nog steeds. Ik deed dat heel graag en bovendien zorgde het voor de nodige afleiding. Maar goed, dat is waarschijnlijk een luxeprobleem. Ik zal maar niet klagen ...


4 | mensen      2 | Reacties
Martin D. liet een reactie achter

Eens goed je nood klagen kan best deugd doen, ik heb gelukkig veel steun aan mijn ouders en van enkele zeer goede buren die soms mijn klaagzang aanhoren moeten zonder dat ze veel tegenpruttelen.

Ann D. liet een reactie achter

Je mag gerust eens klagen, al vind ik dat geen klagen, zeggen hoe je je voelt kan al eens deugd doen, groetjes Ann


Marleen T. liet een reactie achter

al 11 jaar! wat een moed!
doe vooral zo verder, maar vergeet jezelf niet.


Marleen V. liet een reactie achter

Geertrui W. beankt voor je hartje, zo steunen we mekaar!


Fabi B. liet een reactie achter

Dag Geertrui, dank je voor het warme hartje...RA is een ellendige ziekte.Je ziet immers niet zo veel aan de patiënt maar het is zoals je beschrijft ...moeilijk om hun beperkingen en pijn te zien. Mijn zoon is nog heel jong en sinds januari zijn er vaak down momenten...teveel pijn, teveel beperkingen, teveel onbegrip .Onze band is ook ijzersterk en gelukkig vindt hij wel telkens een positieve insteek om er terug tegenaan te gaan. Ik bewonder hem enorm maar vraag me ook wel af hoe het nu verder moet voor hem. Na een jaar intensief revalideren staan we niet zo veel verder. Ik wens jou en je vrouw veel moed. Je bent duidelijk heel lief voor haar maar omarm je af en toe eens een keer zelf.

Geertrui W. liet een reactie achter

Fabi, dank voor je reactie. Ik wens ook jou en je zoontje het allerbeste. Bewonderenswaardig hoe jullie steeds de moed vinden om ertegenaan te gaan. Hopelijk brengt de tijd nog raad en kennen jullie nog voldoende mooie momenten. En hopelijk krijgen jullie de steun die jullie verdienen.


Update van 04/4/18

Hoe hebben jullie Pasen beleefd? Bij mij was het met een dubbel gevoel. Enerzijds geniet je natuurlijk van het samenzijn en de warmte, anderzijds doet het pijn om te zien hoe je partner als jonge grootmoeder al niet meer in staat is om paaseitjes te rapen met haar kleinkinderen. Ach ja, optrekken aan de positieve kanten zeker?


6 | mensen      0 | Reacties

Update van 27/3/18

Afgelopen weekend was een waar genot. Mijn partner haar dochter kwam onaangekondigd langs met de kleinkinderen. Ze zijn de hele namiddag bij ons gebleven en 's avonds hebben we met z'n allen frietjes gegeten. Je had de blik op mijn vriendin haar gezicht moeten zien. Ze fleurde helemaal op. Het is uit zulke kleine opkikkers dat we de moed putten om door te gaan. Hopelijk kunnen jullie ook nog op tijd en stond genieten van de kleine dingen des levens.


8 | mensen      0 | Reacties