Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Geertrui W.

zorgt voor partner met chronische ziekte

Mijn partner lijdt al elf jaar aan reumatoïde artritis. Ze heeft lang veel ups en downs gekend, maar sinds kort volgens de downs elkaar in snel tempo op. Er zijn dagen waarop ze letterlijk kreunt van de pijn en amper kan rechtstaan. Gelukkig is onze band ijzersterk en blijven we elkaar overeind houden.

Marleen V. liet een reactie achter

Geertrui W. beankt voor je hartje, zo steunen we mekaar!


Fabi B. liet een reactie achter

Dag Geertrui, dank je voor het warme hartje...RA is een ellendige ziekte.Je ziet immers niet zo veel aan de patiënt maar het is zoals je beschrijft ...moeilijk om hun beperkingen en pijn te zien. Mijn zoon is nog heel jong en sinds januari zijn er vaak down momenten...teveel pijn, teveel beperkingen, teveel onbegrip .Onze band is ook ijzersterk en gelukkig vindt hij wel telkens een positieve insteek om er terug tegenaan te gaan. Ik bewonder hem enorm maar vraag me ook wel af hoe het nu verder moet voor hem. Na een jaar intensief revalideren staan we niet zo veel verder. Ik wens jou en je vrouw veel moed. Je bent duidelijk heel lief voor haar maar omarm je af en toe eens een keer zelf.

Geertrui W. liet een reactie achter

Fabi, dank voor je reactie. Ik wens ook jou en je zoontje het allerbeste. Bewonderenswaardig hoe jullie steeds de moed vinden om ertegenaan te gaan. Hopelijk brengt de tijd nog raad en kennen jullie nog voldoende mooie momenten. En hopelijk krijgen jullie de steun die jullie verdienen.


Update van 04/4/18

Hoe hebben jullie Pasen beleefd? Bij mij was het met een dubbel gevoel. Enerzijds geniet je natuurlijk van het samenzijn en de warmte, anderzijds doet het pijn om te zien hoe je partner als jonge grootmoeder al niet meer in staat is om paaseitjes te rapen met haar kleinkinderen. Ach ja, optrekken aan de positieve kanten zeker?


4 | mensen      0 | Reacties

Update van 27/3/18

Afgelopen weekend was een waar genot. Mijn partner haar dochter kwam onaangekondigd langs met de kleinkinderen. Ze zijn de hele namiddag bij ons gebleven en 's avonds hebben we met z'n allen frietjes gegeten. Je had de blik op mijn vriendin haar gezicht moeten zien. Ze fleurde helemaal op. Het is uit zulke kleine opkikkers dat we de moed putten om door te gaan. Hopelijk kunnen jullie ook nog op tijd en stond genieten van de kleine dingen des levens.


5 | mensen      0 | Reacties