Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Lieve V.

zorgt voor moeder met dementie

Mijn moeder is 95 j. Ze woont sinds 2009 in hetzelfde gebouw als ik. Het laatste 1,5 j. is ze mentaal erg achteruitgegaan. De zorg neemt altijd maar toe. Hulp in huis is voor haar moeilijk te aanvaarden, maar het is noodzakelijk om het voor mij doenbaar te houden. Ik wil haar zo lang mogelijk thuis laten wonen.


14

Dragen Lieve een warm hart toe:
Mieke . , Jonas G. , Marleen V. , Gerd D. , Martina V. , Leen S. , Nicole S. , Lisa V. , Anne V. , Pat T. , Yumi C. , Darius Z. , Lode V. , Ludo C.

Update van 21/11/18

Sinds enkele weken komt er thuisverpleging om mijn moeder te helpen bij het wassen. Elke keer weent ze en is ze achteraf boos op mij en krijg ik verwijten. Ik heb de zorg al beperkt tot 3 keer per week in plaats van dagelijks, omdat ik het emotioneel heel moeilijk mee heb. Ik krijg er letterlijk hartpijn van om haar zo te zien. Ik word ook boos van haar aanhoudend protest tegen hulp bij het wassen. Zó vermoeiend... En dat terwijl mijn schoonbroer terminaal is en elk moment kan overlijden. Ik kan er met mijn moeder moeilijk over praten, want ze snapt het niet goed.


3 | mensen      0 | Reacties

rita F. liet een reactie achter

Zorg toch ook goed voor jezelf, zodat je verdere leven na de zorg nog mooi kan verlopen. Maak je niet ziek. Ik zit in het zelfde schuitje als jou. Ik ben waarschijnlijk jonger dan u, maar mijn toekomst staat nu op een laag pitje.de stress wreekt zich onbewust een baan door je lichaam. Ik wil je niet afschrikken. Ik hoop alleen dat je er niet de dupe van wordt. Veel sterkte!


Leen S. liet een reactie achter

Dankje voor het hartje en je medeleven. Voor u ook veel steun toegewenst en geniet van de feestdagen. Groetjes Leen S.


Marleen V. liet een reactie achter

Bedankt voor je hartje, dat doet echt deugd!