Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Lieve V.

zorgt voor moeder met kanker

we hebben ons oma liever onder ons midden, dan in een WZC


10

Dragen Lieve een warm hart toe:
Mieke . , Kris G. , Marleen V. , Jonas G. , Frederik B. , Sonja L. , Darius Z. , Lode V. , Yumi C. , Iris W.

Update van 31/3/17

We hebben gekozen om oma (mijn schoonmoeder) gedurende een week steeds bij ons te houden en af te wisselen met de dochter. Zo hebben we modern co-zorgouderschap.
We hebben hierdoor steeds een week de tijd om eventjes op adem te komen en met ons gezin meer te zijn begaan, waarna na een weekje rust, iedereen met volle moed oma terug ontvangt. We denken voor de twee gezinnen hiermee een evenwicht te hebben gevonden.
Oma stoort zich er niet aan om om de week in een ander gezin met andere geplogendheden terecht te komen, want elk gezin heeft zijn eigen gewoontes.
Zo kunnen we voor onze kids van 13j en 20j nog de nodige balans voorzien en tijdens de vrije week, kunnen gemakkelijker schoolvriendinnetjes langskomen. Terwijl in de zorgweek, gaat alle aandacht naar oma welke dan ook in onze zorgweek haar chemo krijgt. We proberen haar met veel liefde en geduld op te vangen en de ruimte te geven om op betere momenten van de kleine dingen des levens te genieten... Een goede babbel of iets lekkers te koken voor iedereen.


7 | mensen      0 | Reacties