Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Irene V.

zorgt voor partner met dementie

Omdat dit men lieve man is en ik wil er voor zorgen zolang het mogelijk is.


11

Dragen Irene een warm hart toe:
Mieke . , Lies S. , Karen H. , Marleen V. , Caroline L. , Frederik B. , Sonja L. , Guido V. , Lode V. , Yumi C. , Frieda v.

Update van 03/2/17

Mantelzorger ben je al lang voor je het zelf beseft. Als partner is het toch normaal om mekaar te helpen waar het nodig is. Zonder je het weet ben je jaren bezig. Nu is het wel écht mantelzorg, niet altijd gemakkelijk, maar ik doe dit vanuit mijn hart en zo heb ik ook veel voldoening van mijn werk. Mijn man gaat 3 dagen naar het dagcentrum, zodat ik even wat ademruimte heb om andere dingen te doen. Als hij thuis is zorg ik graag voor hem, bij ons gaat het om de basisbehoeften. Men man heeft ook een SP- sonde sinds 2 jaar en dat geeft ook zijn zorgen. Hij kan bijna niet meer stappen en spreken en na 1 of 1,5 uur is hij aan slaap toe. Hij slaapt in een ziekenhuisbed in de living en ik slaap boven met de babyfoon, zodat ik alles hoor. Waar wij van genieten is samen aan tafel eten . Samen koffie drinken. Met de rolstoel dichtbij een wandeling maken in de natuur. Alert zijn voor een vogeltje of een paard of koe. De kinderen en kleinkinderen zien. En vooral de knuffels zijn van ontelbare waarde! Ik ben elke dag dankbaar omdat ikzelf gezond ben en nog veel energie heb om voor men lieve man te zorgen.
Ik hoop dit zo lang als het mogelijk te kunnen doen. Ik heb goede buren en zeker niet eenzaam.


7 | mensen      1 | Reacties
Irene V. liet een reactie achter

Mijn man is 22 april thuis overleden.
Ik ben dankbaar omdat ik voor hem kunnen zorgen heb tot op het laatste. Niettemin mis ik men gezonde man heel hard.
Ik dank iedereen voor de hartjes die mij geschonken zijn.
Ook wens ik iedereen die zorg draagt voor een geliefd persoon of een ander persoon het allerbeste toe, heel veel moed en innerlijke kracht.
Van harte,
Irene