Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Godelieve M.

zorgt voor moeder met dementie

Mijn moeder heeft altijd goed voor mij gezorgd, dus ik doe graag iets voor haar. Ze heeft behoorlijk wat fysieke problemen en beginnende dementie. Het kan nog net thuis, met veel hulp. Ik ben bij haar ( in Heusden-Zolder) van zondag 4 uur tot maandagavond 9 uur; sinds 2008. Verder regel ik alle hulp etc. Mijn zus komt 3 of 4 x/week.


12

Dragen Godelieve een warm hart toe:
Mieke . , Frederik B. , Marleen V. , Jonas G. , Ines M. , Ilse W. , Sonja L. , Geertrui W. , Darius Z. , Yumi C. , Lode V. , Christiane H.

Ilse W. liet een reactie achter

Dag Godelieve, soms is het heel moeilijk om goede afspraken te maken en de zorg voor een familielid te verdelen onder elkaar. Elke mens kijkt op z'n eigen manier naar zorg en verantwoordelijkheid en dat ervaar jij nu aan den lijve. Vergeet ook niet om aan jezelf te denken. Je kan maar goed zorgen voor een ander als je ook goed voor jezelf zorgt. Ik lees dat je al veel hebt op- en toegegeven voor je moeder. Dat is mooi maar denk ook aan jezelf! Als je graag eens van gedachten wisselt, ik woon vlakbij (in Beringen). Veel sterkte! Ilse


Update van 07/6/17

De laatste tijd heb ik het moeilijk; mijn zus wil maar 2 x per week komen voor maximaal 2 uur alhoewel zij vlakbij woont. Ik moet ook alle hulp coordineren en zoeken. Als er extra zorg nodig is door vb een kleine valpartij en ze gedurende de nacht wat zorg nodig heeft ga ik inslapen want mijn zus weigert dat ; het probleem is dat ik op 50 km afstand woon en ook werk ...ik ben al parttime gaan werken met loonverlies; ik begrijp dat niet het maakt me heel verdrietig


11 | mensen      2 | Reacties
Ines M. liet een reactie achter

Dag Godelieve,

Heel mooi wat je zei over dat je je tegenwoordig moet verantwoorden als je veel over hebt voor iemand... Ervaar dit de laatste tijd meer en meer, vooral van mijn familie. Maar ze begrijpen niet dat je er heel veel van terugkrijgt. Het is soms heel erg eenzaam. Sommige dagen zijn echt onhoudbaar, maar telkens vind je wel weer ergens de kracht om door te gaan. Ik wens je veel moed!

Mieke . liet een reactie achter

Dag Godelieve, chapeau voor wat jij allemaal doet! Ik wens je veel moed!