Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Marleen B.

zorgt voor moeder

Ik zorg voor mijn moeder die 88 jaar is en die niet naar een rusthuis wil. Waarom ? Ik vind dat ik dat het haar schuldig ben, zij hebben toen papa nog leefde veel voor onze kinderen gezorgd. Anderzijds heb ik ook nog een mentaal gehandicapte zoon, ook hij heeft aandacht en zorg nodig. Verder nog één kleinkindje, 1 dag per week.

Marleen B. liet een reactie achter

Dank je wel ! Mama is ondertussen overleden......


Marcel D. liet een reactie achter

beste Marleen proficiat voor wat je doet iemand helpen geeft zoveel voldoening en maakt niet alleen de zieke maar uzelf ook gelukkig,ik doe het al van mijn 35 jaar en ben er ondertussen al 81 en doe het nog altijd met dezelde inzet eerst mijn echtgenote en haar moeder en na haar overlijden kwam haar beste vriendin in grote problemen en daar ben ik nu nog konstant met de verzorging bezigals ik het niet doe is het rusthuis de enige oplossing .Marleen hou u sterk en het zal U gelukkig maken


Update van 07/4/15

Ondertussen hoort mijn mama ook af en toe of ik toch niet voor haar zou zorgen bij mij thuis ?? Als het echt niet meer lukt thuis voor haar..... Eerlijk zie ik dat niet zitten...... Sorry voor de mensen die dit niet begrijpen. Wij hebben al een zoon thuis met een mentale handicap, gelukkig een rustige jongen, maar we hebben geen kamer meer over..... en naar boven kan zij niet meer.....zij denkt dat het aan mijn man ligt.... dat is niet zo !! mijn mama is wel niet zo moeilijk maar wel redelijk ouderwets en klaagt makkelijk. Vooral dat zichzelf beklagen, is voor mij lastig. Nu kan ik na de zorg naar huis, en kan ik soms eens stoom aflaten. Dat zou dan anders zijn hé ! Maar ik voel me daar soms wel schuldig om......


2 | mensen      0 | Reacties

Update van 07/4/15

minder leuk is dat mama 2x gevallen is in die tijd, met als gevolg pijnlijke ribben....veel geklaag hoor, ik begrijp dat wel dat is ook pijnlijk hé. Hoe het komt dat ze gevallen is weet ik niet en zij ook niet, alleen vond ik het straf van de huisdokter, dat hij me verdacht van de verkeerde pillen te geven!!!! Ik weet dat iedereen kan fouten maken, maar ik ben apotheekassistente en ken heel wat van medicatie en ga daar heel nauwkeurig mee om. Ondertussen lijkt het dat mij ma, toch wel suf blijft en minder goed weg kan.... de ouderdom zeker?


1 | mens      0 | Reacties

Update van 07/4/15

ondertussen een tijdje geleden..... toch eens goed gelachen, ik had de verhoging van de wc afgewassen maar blijkbaar niet droog genoeg afgedroogd, mijn ma moest dringend naar wc, dus ja geen tijd meer om eens extra af te drogen, hoor ik vanop het wc, amai ik heb natte billen, hoe komt dat ? :-)


1 | mens      0 | Reacties

Update van 09/2/15

We hebben een goeie week achter de rug, maar soms is het zwaar..... mama is zo punctueel en zit overal mee in, zal het wel lukken, gaan ze wel komen, gaat dit niet vervriezen, of gaan ze dat nog weten...... soms wel vervelend, de ene dag kan je het beter aanhoren dan de andere dag.


1 | mens      0 | Reacties