Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

19 juni 2014 - 11:37
Lies S. plaatste een vraag

Tips voor thuiszorg?

Weet iemand waar ik terecht kan voor betaalbare thuiszorg?


3
07 oktober 2014 - 15:15
André V. liet reactie achter

Bij Familiehulp of Familiezorg kan je hulp aanvragen. De prijs is afhankelijk van het gezinsinkomen. Deze diensten vind je zeker terug op internet

30 november 2014 - 21:35
Moni D. liet reactie achter

Cm-ziekenzorg, oppasdienst Wit-GeleKruis, thuisdienst de voorzorg, zijn zeer voordelig en supergoede opgeleide mensen. Werken met maandelijkse factuur en niet met dienstencheques. Geen voorstander van familiehulp omdat ze samenwerken met OCMW. Dan zijn er nog andere zoals "zorgende handen" die per keer afgerekend worden en km-geld vragen. Deze mensen zorgen voor de persoon als een eigen moeder/vader en zijn er alleen voor hun. Gaan overal naar toe en de mensen knappen ervan op.

03 januari 2015 - 14:05
Cornelia C. liet reactie achter

Familiehulp. Een zegen. Mijn zussen en ik zijn zover ! We staan op één lijn. We vinden dat we zelf het maximum investeren en dat de rest eventueel door familiehulp ingevuld kan worden. Dat is evenwel zonder mijn 90-jarige moeder gerekend. Nu al bedenkt ze snode plannen om geen " vreemde" in huis te krijgen.
Gaande van: ik kruip in bed en doe de deur niet open tot andere vormen van protest zoals extra klagen, zuchten, en vormen van passief verzet.
Haar woorden: het zou nogal mooi zijn als "wij gaan werken en zij anderen als aanvullende hulp " zou krijgen. Volgende week heb ik een afspraak voor een intakegesprek bij moeder thuis, met iemand van familiehulp.
Als die moeite om haar medewerking en goedkeuring te krijgen is vergeefs. Ik vrees dat haar verzet langdurig gaat zijn. Ook op begrip voor onze eigen situatie en verdrukte levens, hoeven we niet te rekenen. Konden we maar wat steun verwachten van haar huisarts !!!!! Helaas heeft die dame ons ook volledig aan ons lot overgelaten.
Ondanks het feit dat moeder al 30 jaar haar patiënte is, staan wij in de kou.
Ik wil maar zeggen lieve mensen: als de mogelijkheid van extra hulp er is, en die is er tegen betaalbare prijzen: dan wordt die hulp soms uit andere hoeken geboycot en sta je weer ter plaatse te trappelen.... veroordeeld om te blijven doen wat je al doet,
of nog meer !!!

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.