Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

17 april 2019 - 15:54
Liliane H. plaatste een vraag

Moeder (80) heel haar leven antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP)

Moeilijkheden bij het efficiënt organiseren van mantelzorg, de huisarts en kine in combinatie van verpleging (wit/geel +) en thuishulp.
Moeder benodigd >regelmaat<, >structuur<, >continuïteit<,...
Dit is al meermaals besproken met de thuishulpdiensten maar, hoewel de thuishulpdiensten reclame maken op hun website: "We bieden een >oplossing op maat<, wij helpen je graag om je gezin, je job en je sociaal >leven beter te combineren<" krijgen zij en- of wij het niet voor elkaar. Steeds is het: "We hebben geen personeel genoeg, de thuishulp is ziek,..." En alle 5 voet is het een andere thuishulp ! Maar wel elke maand de rekening in de bus.
Daar bovenop komt dan nog dat moeder het sociaal zeer moeilijk heeft, wantrouwend is tegenover alles en iedereen, klaagt dat ze niets meer alleen kan, als er hulp is wil ze die niet en als er geen hulp is voelt ze zich in de steek gelaten,...
Mijn zus (Karin 58) werkt 4/5, gehuwd, probleem met fysieke gezondheid, bezoekt/verzorgd en winkelt indien nodig voor moeder na haar werkuren op ma, do en soms ook extra andere dagen.
Ik (Liliane 60) elke dag een paar uur gemeenschapswerk, gehuwd, problemen met fysieke en psychische gezondheid bezoek/verzorg en winkel indien nodig voor moeder op di, vr namiddag en soms ook extra andere dagen.
Huisarts komt steeds op di voormiddag en indien het nodig is
Kine komt 2 x per week
Verpleging (wit/geel +) zou elke morgen komen - hygiëne en medicatie
Thuishulp zou elke dag van ma tot vr middag komen - koken en toezien op eetgedrag (moeder moeilijke eter), was en strijk
Poetsdienst zou 1 x per week komen op wo namiddag - stof afnemen, vloer dweilen, soms ramen lappen

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.