Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

18 juni 2014 - 11:37
Patrick V. plaatste een vraag

Logies voor rolstoelgebruikers?

Heeft iemand tips voor logies die aangepast zijn aan rolstoelgebruikers? Liefst in Frankrijk, maar in eigen land mag ook altijd


10
19 juni 2014 - 09:21
Kris G. liet reactie achter

Ik was daar onlangs ook naar op zoek. Als je op google zoekt naar 'rolstoelvriendelijke hotels frankrijk' of 'rolstoelhotels frankrijk' vind je enkele sites met een ruim overzicht.

19 juni 2014 - 11:21
Lies S. liet reactie achter

Dit is een handige site: www.challengeresorts.org
Voor een rustige vakantie in Frankrijk zijn hier twee geschikte plekjes: http://www.robentiny.nl/7.php
www.l-accolade.nl
Geniet ervan!

07 oktober 2014 - 15:13
André V. liet reactie achter

Op www.toegankelijkreizen.be vind je alle informatie i.v.m. toegankelijke vakantieverblijven in België. Je kan ook de brochure aanvragen via info@toegankelijkreizen.be

08 november 2014 - 10:28
Moni D. liet reactie achter

Neem eens contact op met KVG Antwerpen. Als ik me niet vergis hebben ze een brochure met alles hotels die aangepast zijn.

30 november 2014 - 15:41
andre v. liet reactie achter

Kan ook bij zorghotel de Pupiter te Kwaremont.
Organisatie C.M. Oost-Vlaanderen. Geheel aangepast voor rolstoel gebruikers
Medische bijstand is voorzien.
Prijs-Kwaliteit zeer goed en CM leden krijgen korting!.

27 december 2014 - 16:44
Guido V. liet reactie achter

Rolstoelvriendelijkheid of toegankelijkheid zijn heel relatieve begrippen. Sommigen kunnen reeds hun ding doen met beperkte aanpassingen. Anderen hebben nood aan lift, hoog-laagbed of zelfs zorg. Het is niet omdat een badkamer met een koppel handvaten etc..is aangepast dat dit hotel ook geschikt is voor elke rolstoelpatiënt. Informeer u dus voldoende alvorens ergens naartoe te gaan, en ga steeds uit van uw eigen situatie.

29 januari 2015 - 12:03
Marc D. liet reactie achter

De nieuwe brochures met toegankelijke vakantieverblijven 2015 van Infopunt Toegankelijk Reizen zijn klaar. Te raadplegen (of een papieren versie aanvragen) via http://www.toegankelijkreizen.be.
Daarnaast kun je ook terecht bij http://www.ziekenzorg.be/cmz/nl/100/blijven_reizen/index.jsp. Daar vind je een gevarieerd aanbod groepsvakanties en individuele vakanties van Ziekenzorg CM.

02 februari 2015 - 18:20
Filip S. liet reactie achter

bij de CM hebben ze een boekje (vakantiefolder ) met massa's verblijfplaatsen die toegankelijk zijn en volledig aangepast .

27 juni 2017 - 09:46
Guido V. liet reactie achter

Dit jaar nog gaan wij op vakantie in L'Accolade (op Ile d'Oleron, Frankrijk). Aangepaste chalet's en tenten, zelfs zorg mogelijk. Als we terug zijn zal ik hier zeker mijn commentaar over geven.
Gisteren op Tv "met 4 in bed gezien. Finca Corasol in Spanje. Deze b&b staat ook in de Samana-folder. Heeft hier iemand ervaring mee? Graag hier commentaar.

30 september 2017 - 13:56
Guido V. liet reactie achter

Het vakantiejaar afgesloten met een weekje op vankantiepark L'Accolade, Ile d'Oleron (Frankrijk). Zeer goed aangepaste bungalows en andere accomodaties. De uitbaters zijn beiden Nederlandse kinesisten. Desgewenst kan je er steun en zorg krijgen. Prachtige omgeving en veel aandacht voor toegankelijkheid over het ganse eiland. Het is wel 860 km ver. Voor de durvers een absolute aanrader.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.