Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

19 juni 2014 - 11:39
Kris G. plaatste een vraag

Deeltijds werken

Ik wil deeltijds gaan werken om mantelzorger te worden, maar ik weet dat mijn baas dit niet appreciërt, want ik moet altijd beschikbaar zijn voor de klanten. Weet iemand of er een wet bestaat die mij toch recht geeft om deeltijds te werken?


1
14 februari 2015 - 21:32
Fabi B. liet reactie achter

Toen mijn zoon ziek werd vroeg ik loopbaanonderbreking wegens 'medische bijstand ernstig ziek kind'. Je kan dit ook aanvragen voor familieleden. De huisarts vult het attest in en de werkgever moet het verlof goedkeuren. De loopbaanonderbreking is telkens voor 3 maanden en je kan het tot 2 jaar opnemen. Je kan kiezen uit 3 regimes: 1/5 minder werken, deeltijds werken, volledig stoppen met werken gedurende de periode. De RVA betaalt het gedeelte dat je verliest, de Vlaamse overheid, onder de vorige regering, geeft je nog een aanmoedigingspremie. Ik ging 1/5 minder werken en uiteindelijk behield ik hetzelfde voltijdse nettoloon.
Je moet eens kijken op de site van de RVA bij loopbaanonderbreking. Je kan daar de formulieren ook downloaden.
Succes!

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.