Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

13 juli 2015 - 15:27
paul v. plaatste een vraag

Mantelzorger betaalt soms € 850 minder belastingen

Geen vraag, maar wel nuttige info voor een mantelzorger die :
*Een familielid van ouder dan 65 jaar verzorgt
*Samen op hetzelfde adres woont met deze gepensioneerde, met een bruto (maandelijks)pensioen van "niet veel meer dan" € 2000 .

Vul op je belastingsaangifte deze gepensionerde in als persoon ten laste !! En uw aanslag zal ongeveer € 850 lager zijn. Een extraatje van ongeveer € 70 op je mantelzorgpremie !!

Meer info hierover ?? Vraag maar !!


2
12 juni 2017 - 22:40
Inge B. liet reactie achter

Ik vind dit niet correct tegenover andere mantelzorges die niet op het zelfde adres wonen.
Mijn situatie bv is als volgt : ik woon in een appartementsblok van 3 verdiepingen. op het gelijkvloers mij oude zwaarbehoevende moeder voor wie ik 7 op 7 n alles doe, op het eerste verdiep woon ik (dus boven mijn moeder) en op het tweede verdiep de vriendin van mijn neefje.
het is een "familieblok" ... wij hebben indertijd besloten om zo "samen" te wonen omwille van de zorg voor mijn moeder . MAAR aangezien wij niet op hetzelfde busnummer wonen wordt mijn belastingsvoordeel niet toegekend!! Ik doe nochtans net hetzelfde als diegenen die in het zelfde huis wonen alleen dat er bij ons een plafond tussen zit. Ik ga enkel slapen in mijn eigen bed met de gsm naast mij voor het geval dat ze op haar alarmmknop drukt tijdens de nacht... waarom dan deze (in mijn ogen) "discriminatie" als ik het zo mag noemen.... ?

24 juni 2017 - 11:03
Rudy A. liet reactie achter

Ik ben mantelzorger en woon op hetzelfde adres als de zorgbehoevende maar ik heb geen belastingsvoordeel.Het is wel een zorgwoning goedgekeurd door de stad Leuven.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.