Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

22 maart 2015 - 10:00
Lode P. plaatste een vraag

Ik wil ijveren voor de 144 uren week voor de mantelzorger.

Wij, mantelzorgers zijn 24/24 en 7/7 van dienst. In het scheppingsverhaal stond dat HIJ de zevende dag ruste.
Ik zou graag zien dat iemand, een instantie, onze zorg zou overnemen één dag en één nacht per week. Hier hangt natuurlijk een kostenplaatje aan maar misschien ook tewerkstelling. Iets om over na te denken?
Lode Poelmans.


6
22 maart 2015 - 10:01
Lode P. liet reactie achter

Kunnen alle mantelzorgers een vuist maken zodat we samen deze doelstelling kunnen bekomen? Past dit niet in het plan BOB?

25 maart 2015 - 10:54
Ferre W. liet reactie achter

Zeker en vast iets om over na te denken, Lode. Maar inderdaad, een kostenplaatje waar onze regering niet onmiddellijk in kan (of wil) investeren volgens mij.

07 april 2015 - 09:59
Nicole S. liet reactie achter

Zeker iets om over na te denken! Want een dag voor jezelf is zo belangrijk!

08 juli 2015 - 16:00
Lea S. liet reactie achter

Ik vind het een heel goed idee, het zou eindelijk betekenen dat we een dagje ons geen zorgen moeten maken om onze zieken, en eens aan onszelf kunnen denken in alle rust. Hopelijk kunnen we onze krachten bundelen om hier een goede zorg uit te bouwen voor hen die ons het nauwst aan het hart liggen. Hopelijk kombt de BOB heel snel voor diegene die het nodig hebben.

24 september 2015 - 16:53
Godelieve M. liet reactie achter

Dit is zeker een goed idee. Indien men echter praat over vermaatschappelijking van de zorg en tegelijkertijd mensen die wat willen doen en tijd hebben zoals werklozen ,mensen die deeltijds werken etc onmiddellijk straft , ja dan kan niks! De wet verhinderd dat we in onze buurt hulp hulp kunnen zoeken...

08 december 2015 - 11:20
Lode P. liet reactie achter

Vrienden, voor mij hoeft het niet meer, Paula is heengegaan. Mantelzorgers, blijf ijveren voor een menselijke oplossing.
Lode Poelmans.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.