Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

11 februari 2015 - 17:56
Petra V. plaatste een vraag

Is er nood aan professionele/therapeutische begeleiding?

Als therapeut gespecialiseerd in het begeleiden van mantelzorgers, ben ik van plan om in het Mechelse te starten met een therapiegroep voor mantelzorgers. Deelnemers aan wie ik denk zijn 'gevorderde' mantelzorgers die een combinatie (proberen) te maken tussen enerzijds de zorg en anderzijds hun job, gezin, relaties met vrienden, hobby. Er is nood aan meer inzichten rond schuldgevoelens,weerstanden, aangeven van grenzen,overnemen van de ouderrol, hoe voor jezelf zorgen, enz... VRAAG: zijn er mantelzorgers die hierover tips hebben voor mij? Graag reacties via mail: Petra.van.pellicom@gmail.com


2
03 maart 2015 - 14:49
Guido V. liet reactie achter

Lees hier alle fora eens grondig door en ik denk dat je al veel conclusies kunt trekken over wat belangrijk is voor mantelzorgers. Tips zijn er bijna niet te geven want je kan geen algemene lijnen trekken. Iedere mantelzorger is anders in een andere situatie.

26 maart 2015 - 16:28
Petra V. liet reactie achter

Beste Guido

Bedankt voor je reactie! Mantelzorgers worden ook wel eens zorgmijders genoemd, ze vragen zelf geen hulp of zorg omdat ze tegenover anderen die geen mantelzorg zijn, het gevoel hebben dat die hen toch niet begrijpen. Ze doen heel vaak maar voort, vinden de zorg evident en staan niet stil bij eigen gevoelens of behoeften. De tips die ik daarom aan mantelzorgers wil vragen is meer concreet: hoe kan ik jullie vinden? Hoe kan ik mantelzorgers zo ver krijgen dat ze willen deelnemen aan een therapiegroep? Heeft er iemand daarover tips? Dank zij de steun vanuit OCMW Mechelen (Het Sociaal Huis) zal het deelnemen aan deze groepssessies gratis zijn voor mantelzorgers.
Alvast bedankt...

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.