Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

31 oktober 2018 - 13:28
Mieke . plaatste een vraag

Gezocht: Brusselse patiënten en mantelzorgers die mee willen nadenken over de hervorming van de eerstelijnszorg

De eerstelijnszorg in Vlaanderen wordt op dit moment hervormd. Eerstelijnszorg is zorg in je buurt die direct toegankelijk is, zoals bijvoorbeeld een huisarts, kinesist, apotheker, verpleegkundige, enzovoort.

Het doel van deze hervorming is om meer geïntegreerde en multidisciplinaire zorg te organiseren voor personen met een chronische zorgnood. Net als in een 60-tal andere zones in Vlaanderen wordt er momenteel ook in Brussel een veranderingstraject opgezet. In dat veranderingstraject denken alle belanghebbenden (zorgverstrekkers, welzijnswerkers, lokaal bestuur…) samen na over hoe de eerstelijnszorg er zou moeten uitzien. Cruciaal is dat naast de zorgverstrekkers, welzijnswerkers en het lokale bestuur ook mantelzorgers en patiënten betrokken worden.

Het Huis voor Gezondheid is in Brussel de trekker van het veranderingstraject. Op dit moment werken zij samen met alle belanghebbenden aan een visietekst over de eerstelijnszorg in Brussel. In deze tekst willen ze graag de stem van de patiënt en de mantelzorger meenemen. Daarom is het Huis voor Gezondheid op zoek naar patiënten en mantelzorgers die hieraan willen bijdragen.

Wat? 2 focusgroepen: patiënt-mantelzorgers die parallel doorgaan
Wanneer? 28 november 2018 van 18u tot 20u
Waar? Lakensestraat 76, 1000 Brussel
Voor wie? Patiënten en mantelzorgers uit Brussel
Waarom deelnemen? De stem van de patiënt en de mantelzorger wordt gehoord en je krijgt de kans om de visie rond eerstelijnszorg in Brussel mee vorm te geven.

Je krijgt een verplaatsingsvergoeding. Kilometers, openbaar vervoer en eventuele parkeerkosten worden vergoed.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen of wil je graag meer informatie, neem dan contact op met Nina Van Roosbroek van het Huis voor Gezondheid via nina@huisvoorgezondheid.be of 02 412 31 66.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.